Willemsen Service

Vochtmeting

Vocht is onbetwist de grootse vijand van de caravan. Als vocht kan indringen in de vloer, de wanden of het dak van de caravan kan dit tot verrotting van houten delen leiden. Een flinke schade kan het gevolg zijn.

Om dit te voorkomen kun je het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren. Caravanfabrikanten nemen op dit punt ook geen risico. Ter behoud van de waterdichtheidsgarantie eisen zij van de koper dat deze zijn caravan jaarlijks door de dealer op vochtinwerking laat controleren.
Image

Waarom kies u bij een vochtmeting voor Willemsen Service

Waarom kies u bij een vochtmeting voor Willemsen Service:
  • Wij zijn gespecialiseerd in caravans
  • Wij voeren onderhoud uit aan alle merken caravans U krijgt een uitgebreid vochtmetings-rapport
  • Door ons kleinschalig karakter streven wij naar een persoonlijk contact met onze klanten
  • Wij zijn een Bovag en Focwa gecertificeerd caravanbedrijf 
Meetpunten: Bij een uitgebreide vochtmeting wordt de caravan op 33 belangrijke plekken gecontroleerd op vocht. Hieronder kunt u een plattegrond zien van een uitgevouwen caravan. Bij elke zwarte stip controleert de monteur met een speciale vochtmeter of er vocht in de caravan zit.

Bij het dak wordt in de vier de hoeken gemeten op de verbinding dak/wand. De dakluiken worden rondom gemeten en ook de doorvoeren zoals de schoorsteen en een eventueel aanwezige antennemast krijgen extra aandacht. Het meten van de voor- en achterwand en de zijwanden neemt de meeste tijd in beslag. Elke wand wordt in de boven- en onderhoeken gemeten. Per wand wordt verder rond alle doorvoeren gemeten, zoals rond de deur en de ramen. Maar ook rond serviceluiken, in de wand ingebouwde contactdozen, roosters etc.

Bij de vochtmeting van de vloer worden alle vier de hoeken van de bodemplaat gemeten. De meter wordt vanuit een hoek wordt naar links en rechts verplaatst binnen de beschikbare ruimte. Ook rond de twee wielkasten wordt de vloer gemeten. Soms is dit niet mogelijk zoals bij de kluscaravan omdat de kunststof inrichting in de badkamer de vloer volledig bedekt. De meting blijft dan beperkt tot de beschikbare ruimte nabij de wielkast.
Openingstijden
  • Maandag t/m Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag
Boezemweg 51 2641 KG Pijnacker , Nederland
Telefoon : 015-3695775
Fax : 015-3697610
E-mail : info@willemsenservice.nl
KvK-nr. 71316558
BTW-nr. NL8586667553B01